Aanmelden
Wij werken met een aanmeldlijst. Zodra er weer pakketten beschikbaar zijn ontvang je van ons een mail om een vleespakket te bestellen.
Op boerderij De Vijfsprong worden Jaarlijks ongeveer 45 kalveren geboren. Deze kalveren worden geboren ten behoeve van de melkproductie voor onze kaas- en zuivelmakerij. De mannelijke kalveren werden voorheen verkocht. Vanaf 2022 hebben we besloten om er naar toe te werken dat alle kalveren hier kunnen blijven. De vrouwelijke dieren worden melkkoeien en de mannelijke dieren worden na 2 jaar geslacht. Als je zuivel en kaas eet, dan hangt samen met het eten van vlees. Voor De Vijfsprong betekent dat 1 liter melk staat gelijk aan de productie van 26 gram vlees, 4 liter melk staat gelijk aan 1 hamburger en 1 kilo kaas staat gelijk aan een pakje gehakt.
Een pakket is ongeveer 5 kg en kost €18,50* per kg. Het vlees is diepgevroren en vacuüm verpakt in tweepersoonsporties. Inhoud (afhankelijk van het aanbod) bijvoorbeeld gehakt, saucijsjes, beefworstjes, (handgemaakte) hamburgers, riblappen, sukade, stoofvlees, ribeye of entrecote, biefstuk of steak
Wij werken met een aanmeldlijst. Zodra er weer pakketten beschikbaar zijn ontvang je van ons een mail om een vleespakket te bestellen.
In 1984 is de Vijfsprong opgericht door Derk Klein Bramel. Pragmatische idealist, systematische vrijdenker, man van traditie én innovatie, pionier met aardse en hemelse blik. En grondlegger van de ‘zorgboerderij’ waar antroposofische zorg en biodynamische landbouw al meer dan 40 jaar samengaan.
Je vindt ons aan de Reeoordweg 2 in Vorden. Breng een bezoek aan de stal, doe je dagelijkse boodschappen in onze biowinkel of maak een ontspannende wandeling in het bos of over de landerijen van De Vijfsprong.
Graag tot ziens!
Reeoordweg 2a
7251 JJ Vorden