Skip to main content
Logo Urtica de Vijfsprong.nl

Een werkdag bij Urtica de Vijfsprong

Bij Urtica De Vijfsprong staat het werken in en met de natuur centraal. De hele dag door is er veel bedrijvigheid, er is altijd wat te doen. Wil je meer weten over werken op een biodynamische bedrijf, bekijk dan onze animatie,

Boerderij


08:05 op de Boerderij: We beginnen fris met het melken van onze 50 melkkoeien, een goede start van de dag in ons biodynamische landbouwbedrijf.

Winkel


09.00 in de Biowinkel: De deuren gaan open, en we starten met het bijvullen van verse producten en het hartelijk verwelkomen van onze eerste klanten.

bel

Huis


9.55 uur in het Huis: De geur van verse koffie vult de ruimte terwijl we warme melk bereiden, klaar voor een moment van samenzijn.

Tuinderij


11.20 uur op de Tuinderij: Handen uit de mouwen voor het verzorgen van onze gewassen; van zaaien tot oogsten, elk seizoen biedt andere taken.

voorbereiden van het eten,

Keuken


12.30 uur in de keuken, onderdeel van het huis: Met liefde en zorg wordt de laatste hand gelegd aan een voedzame, warme maaltijd, bereid met producten van onze eigen grond.

Wolwerkplaats


13.35 uur in de Wolwerkplaats: We wassen de wol die vandaag is binnengekomen. Een moment van bezinning, aan het begin van de middag.

yoghurt maken

Zuivelmakerij


14.15 uur in de zuivelmakerij: We zijn druk in de weer met het verwerken van verse melk tot yoghurt, kwark en kaas, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt aan dit ambachtelijke proces.

Houtzagerij


14.45 uur in de Houtzagerij: Het zagen van hout en andere taken zijn in volle gang, waarbij zowel zware als lichtere werkzaamheden zorgen voor een gevoel van voldoening en samenwerking.

fietsen met de perenboom

Perenboom


14.55 uur bij de Perenboom: Een rustgevend moment met een ronde langs onze dieren; het bezoek aan de varkens, koeien en kalfjes versterkt onze band met de natuur.