Skip to main content
Logo Urtica de Vijfsprong.nl
Locatie Roos

Beschermd wonen bij de Roos

Op het erf van De Vijfsprong staat een bijzonder gebouw dat in 2019 is opgeleverd. Het heeft als basisvorm een vijfhoek. Zo past het bij de vijfsprong van wegen waaraan Urtica De Vijfsprong zijn naam te danken heeft. De Roos is licht en open en heeft veel houten elementen. Er zijn 9 ruime appartementen met een eigen douche en toilet. Zo kun je je op jezelf terugtrekken of privébezoek ontvangen. Elkaar ontmoeten en gezamenlijk eten kan in de gemeenschappelijke woonkeuken.

In de Roos wonen mensen met een verstandelijke beperking. Soms hebben zij daarbij ook een psychische kwetsbaarheid. De meeste bewoners vinden het fijn om dicht bij de boerderij te wonen. Zij horen graag de koeien loeien en houden van het werken op de boerderij. Maar er zijn ook bewoners die liever elders werken.

Op de dagen door de week eet je in het Atrium, een plek op het terrein waar iedereen koffie en thee drinkt en tussen de middag mee kan eten. Er is dagelijks een kok die bij het bereiden van de maaltijden de verse producten van de boerderij gebruikt. In het weekend koken we gezellig samen. Ben jij op zoek naar een plek om te wonen of te werken? Meld je dan aan voor de maandelijkse rondleiding.

Beschermd wonen

  • Voor wie
    Volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel een psychische kwetsbaarheid
  • Aantal plaasten
    9
  • Locatie
    Reeoordweg 2a, 7251JJ Vorden