Skip to main content
Logo Urtica de Vijfsprong.nl
Locatie Hofhuis

Beschermd wonen bij het Hofhuis

Het Hofhuis is een prachtige oude boerderij in het buitengebied van Vorden. Hier vinden 9 bewoners met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid hun thuis. Iedereen met een eigen behoefte aan zelfstandigheid en begeleiding. In het Hofhuis zoeken we naar een goede balans van rust en dagelijkse activiteiten.

De boerderij ademt gezelligheid uit, vooral rond de houtkachel in onze gemeenschappelijke woonkamer. In de open keuken wordt voor de groep gekookt, met verse biologische producten van Boerderij de Vijfsprong. Iedere bewoner van het Hofhuis heeft een eigen kamer met sanitair.

Buiten zijn veel rustige plekken te vinden, waar je met uitzicht op het schilderachtige kasteel Hackfort van de schoonheid van de omliggende natuur kan genieten. Het terrein rond de boerderij biedt daar volop mogelijkheden voor. Er is een beschutte wijngaard, een biologisch dynamische kruidentuin en een oude hooimijt. In de zomer eten we onder de oude appelboom aan lange tafels en wanen ons als God in Hackfort.

Met 24-uurs zorg en een beschutte werkplek op het erf is het Hofhuis meer dan alleen een thuis; het is een plek waar leven, werk en natuur in perfecte harmonie samenkomen.

Ben jij op zoek naar een plek om te wonen of te werken? Meld je dan aan voor de maandelijkse rondleiding.

Beschermd wonen

  • Voor wie
    Volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychische kwetsbaarheid
  • Aantal plaasten
    9
  • Locatie
    Hackfortselaan 1, 7251RK Vorden