Skip to main content
Logo Urtica de Vijfsprong.nl

Programma open dag 22 juni

Programma open dag 22 juni

Gepubliceerd op:

17 juni, 2024

Open dag Urtica De Vijfsprong 40 jaar! 

Op 22 juni vieren we dat Urtica De Vijfsprong 40 jaar bestaat! En we zouden het heel leuk vinden als je deze middag met ons mee komt vieren!  We nodigen je van harte uit voor deze feestelijke open dag op 22 juni 2024 van 13-17 uur.   

Wat kan je verwachten deze middag: 

Nieuwsgierig naar wie Urtica De Vijfsprong is?  

  • Laat je informeren bij de info-stand, stel al je vragen aan medewerkers of deelnemers, doe mee met een rondleiding over ‘het erf’ en leer over de geschiedenis bij Jan Weisenfeld.  
  • Kom proeven van onze biodynamische producten op de informatieve Boerenmarkt
  • Wil je een bos ‘schoon’ geteelde bloemen? Stel zelf je eigen bos samen in de pluktuin van Brigitta (Homepage – Idylle Bloemen). 
  • Wil je meer weten over biodiversiteit en de cruciale rol van wilde bijen en andere bestuivers hierin, kom dan naar de lezing van BeeGrateful ( Voor een wereld die groeit en bloeit – BeeGrateful ). 
  • Of misschien ben je nieuwsgierig wat Antroposofie nu eigenlijk is? Hans Notenboom (Notenboom – Hans Notenboom) neemt je in deze lezing op een toegankelijke manier mee in de achtergronden en betekenis van de antroposofie.  
  • In de interactieve bijeenkomst van Op naar Nul  (Home – ONN (opnaarnul.nl)) onderzoek je samen de vragen: ‘Wat is duurzaamheid?’, ‘Waarom is het nodig en wat gebeurd er als we hier niets mee doen?’, ‘Hoe duurzaam leef ik zelf en hoe kan ik mijn steentje bijdragen?’. Met een quiz en spel wordt je weer een stukje wijzer.  

Wil je graag iets met je handen doen? 

  • Kinderen (en ook grote mensen natuurlijk!) kunnen allerlei spelletjes doen en broodjes bakken op het ‘Kinderplein’
  • Dan kan je je uitleven in de ‘stencil art’ met natuurlijke materialen (De Knutselarij maakt zooi weer mooi!) of een eigen bijenhotel maken met de mensen van Beegrateful  (Voor een wereld die groeit en bloeit – BeeGrateful).  
  • En dan kan je ook nog ‘Zingen met Marike’ en een introductiesessie volgen in de euritmie met Renske te Witt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen.  

Om 15 uur is er een prachtige uitvoering van ‘Erik of het klein insectenboek’ door de dansgroep Dedae (DeDae – Dutch Eurythmy & Dance Ensemble).  Deze is gratis toegankelijk. 

Even ontspannen en een hapje eten? Onder de grote tent kan je heerlijk bio-frietjes en biologische houtovenpizza bestellen en zijn er ijsjes en frisdrank te koop.  Wie weet loop je de mannen van de Berkley Brothers nog tegen het lijf en vraag je of ze jouw favoriete liedje willen spelen.  

Neem vrienden, familie, bekenden en/of andere geïnteresseerden mee. Iedereen is welkom! 

We zien ernaar uit je te ontmoeten!’